maandag 25 januari 2010

Scientology vrijwilligers zetten zich met man en macht in voor slachtoffers Haïti


Haïti - Te midden van de verwoestingen in Haïti spannen Scientologen zich in om de mensen in nood een helpende hand aan te bieden. De Scientology Kerk heeft inmiddels al de tweede chartervlucht gesponsord om wat te doen aan het nopende tekort van medisch personeel en medicamenten en heeft daarmee meer dan 200 mensen naar het hulpgebied gevlogen. Naast medisch personeel zijn er ook tientallen Scientology vrijwilligers meegevlogen om te assisteren bij de distributie van voedsel en het helpen van de getroffenen bij het verwerken van de traumatische ervaringen.

De eerste vlucht werd gedaan op 16 januari vanuit New York. Vijf dagen later volgde de tweede vlucht vanuit Los Angeles. Het medisch personeel en de vrijwilligers werden met open armen ontvangen op Haïti en gingen gelijk aan de slag. In hun gele shirts ondersteunen ze de reddingswerkers bij de organisatie van de kampen en het in leven houden van de slachtoffers, die onder erbarmelijke omstandigheden het trauma moeten verwerken en vaak maar mondjesmaat aan voedsel en water kunnen komen.

Zo hielp een vrijwilliger van de Scientology Kerk, die ook een gediplomeerde verloskundige is twee moeders bij de bevalling van hun kind en kon zo voorkomen dat deze vrouwen en baby’s een veel te vroege dood zouden sterven.

Een andere vrijwilliger liep tegen een man aan die nu de “Miracle Man” word genoemd. Onder de vliegen, met geamputeerde ledematen en zo uitgemergeld als een skelet, leek hij meer dood dan levend. “Journalisten en artsen waren naar hem aan het wijzen en over hem aan het praatten, maar ik zag dat niemand hem daadwerkelijk hielp,” aldus de vrijwilligster. Gewapend met spuiten, babyvoedsel en water wist ze wat bij de man naar binnen te krijgen. Later op de dag heeft ze hem opnieuw gevoerd en een Scientology assist gegeven om de lichamelijke pijn te verzachten en wonder boven wonder kwam de man na een paar uur weer bij uit zijn waas en riep hij uit “weer te willen leven”.

Wereldwijd zijn de Scientology vrijwilligers inmiddels met 203.000 man sterk. Zij hebben hulp verleend in 145 rampengebieden, zoals bijvoorbeeld op 9/11, bij de Tsunami en na de orkaan Katrina. Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de Scientology vrijwilligers op http://blog.volunteerministers.org/.