zondag 17 januari 2010

Met de “Geen drugs, wél leven” campagne naar Almere

Almere – Met grote borden “Drugs never take a holiday” waren vrijwilligers van het “Geen drugs, wél leven” programma van de Scientology kerk zaterdag 16 januari aanwezig in Almere. Door in winkelcentrum informatieve boekjes uit te delen en handtekeningen op te halen om meer goede voorlichting over drugs en de gevolgen ervan te krijgen, wilden ze aandacht vragen voor het drugsprobleem. Zo hopen zij een drugsvrije maatschappij te creeren.


“Je leest het elke week weer in de krant: ‘Drugs gevonden in internetcafé’, ‘drugs en wapens aangetroffen in auto’, ‘hennepkwekerij mogelijke oorzaak brand’. Drugs maken de levens van jongeren kapot. We moeten met zijn allen samenkomen om hier wat tegen te doen”, aldus een woordvoerster.

De boekjes geven jongeren de harde feiten over de effecten van verschillende drugs, zoals joints, cocaine en xtc en bevatten verhalen van jongeren die de verdeerde weg zijn ingeslagen. Zo schrijf Ann bijvoorbeeld: “XTC maakte me gek. Op een dag beet ik in een glas, precies zoals je in een appel zou bijten.”

De campagne, gerund door de anti-drugs afdeling van de Scientology Kerk, streeft ernaar om jongeren te voorzien van de feiten, zodat ze zelf een gefundeerde beslissing kunnen nemen om “nee” te zeggen tegen drugs. Dat dit nodig is blijkt wel uit het feit dat de tieners die opgenomen worden in afkickcentra steeds jonger worden, 13 of 14 jaar is al geen uitzondering meer.


“L. Ron Hubbard, de grondlegger van Scientology zei ooit: ‘Red het kind, dan red je de samenleving’. Dat is precies de reden waarom wij ons voornamelijk richten op jongeren. Zij zijn de toekomst.”

Er zijn wereldwijd al meer dan 22 miljoen boekjes verspreid. Daarnaast worden er ook lezingen op scholen gegeven om zo drugs, een van de meest destructieve stoffen ter wereld, uit de samenleving te bannen.