maandag 11 januari 2010

“De weg naar geluk” uitgedeeld in Culemborg

Culemborg – In reactie op de rellen in de buurt Terweijde besloten leden van de Scientology Kerk dat het zo niet langer kon en afgelopen donderdag zijn zij naar de wijk afgereisd. Nu de twee groepen eindelijk met elkaar in gesprek zijn, vonden zij dat het tijd werd om deze ongeregeldheden voor eens en voor altijd de kop in te drukken. Daarom hebben zij honderden “De weg naar geluk” boekjes uitgedeeld aan voorbijgangers en de tientallen agenten die in de buurt rondliepen en in de brievenbussen gestopt. Ook burgemeester van Schelven hebben zij een exemplaar gestuurd.

Na veel leed en lijden in Culemborg hebben de twee groepen besloten om met elkaar in gesprek te gaan. Maar met al de controverse tussen de twee groepen is dit natuurlijk geen garantie voor kalme nachten in de toekomst. Het zou zomaar kunnen gebeuren dat er één iemand weer begint en voor je het weet is de hele straat weer aan het vechten.

“Toen wij hoorden over de rellen, wilden we iets effectiefs doen om te helpen. Door het boekje te verspreiden in Culemborg hopen wij ons steentje te hebben bijgedragen aan een goede oplossing voor de conflicten,” aldus de woordvoerster van de Scientology Kerk.

Het boekje “De weg naar geluk” is geschreven door L. Ron Hubbard en bevat 21 moderne leefregels voor mensen van elke afkomst en geloof. De regels zijn zo simpel als “Probeer te voorkomen dat je anderen iets aandoet waarvan je niet wilt dat zij het jou aandoen.” Toch blijken ze een hoop invloed te hebben. Zo zijn de boekjes bijvoorbeeld uitgedeeld bij conflicten in Afrika en Colombia en hebben er daar voor gezorgd dat de rust is wedergekeerd. In Nederland zijn er inmiddels al meer dan 50.000 exemplaren verspreid.

Voor meer informatie over het boekje kun je kijken op www.dewegnaargeluk.nl.