dinsdag 9 februari 2010

Scientology kerk Las Vegas barst uit zijn voegen en opent nieuw gebouw


Las Vegas - In antwoord op de al 40 jaar groeiende gemeenschap van Scientologen in Las Vegas, heeft de Scientology Kerk afgelopen weekend een nieuwe kerk geopend in deze stad. 1500 Scientologen en hun gasten kwamen bijeen om de openingceremonie bij te wonen en de nieuwe kerk van binnen te bekijken.

Tijdens de officiële ceremonie opende de burgemeester van Las Vegas, Oscar Goodman de kerk. In zijn toespraak benadrukte hij het belang van artistieke creativiteit voor een stad en haar inwoners. Hij zei hierover: “Dat is waar jullie een belangrijke rol in spelen. Daarom kijk ik als de burgemeester van de snelst groeiende stad uit om met jullie als snelst groeiende religie samen te werken.”

Naast de burgemeester spraken ook Maria Castillo-Couch, vertegenwoordigster van de Interreligieuze raad aldaar, Shelley Berkley, lid van de senaat, Steven Ross, raadslid en David Miscavige, religieus leider van Scientology, de aanwezigen toe.
De Scientology Kerk in Las Vegas is special ingericht om ook beroemdheden van dienst te zijn en mensen die in de artistieke wereld werken om zo de cultuur te kunnen verreiken door artiesten te helpen. L. Ron Hubbard, grondlegger van Scientology, merkte ooit op dat “Een cultuur is alleen zo groots als haar dromen en haar dromen worden gedroomd door artiesten.”

Zoals de burgemeester al aangaf in zijn openingstoespraak gaat de kerk in samenwerking met de gemeente zich inzetten om het grote drugsprobleem aan te pakken van de stad. Daarnaast zal de nieuwe kerk functioneren als het centrum van activiteiten op het gebied van mensenrechten, het tegengaan van analfabetisme en rellen en gewoon als hulp voor de burger die het even niet redt in de maatschappij.

In de nieuwe kerk zijn er dan naast de ruimtes voor religieuze doeleinden en een grote kapel, ook vergaderkamers waar de activiteiten voor de maatschappij gecoördineerd kunnen worden met andere stichtingen en maatschappelijke organisaties. Ook zijn er grote panelen te vinden, die mensen vrijblijvend kunnen bekijken om erachter te komen wat Scientology nu eigenlijk precies is en hoe de maatschappelijke activiteiten er daadwerkelijk uitzien.

Las Vegas is de derde nieuw Scientology kerk die in 2010 geopend is. Voor de rest van het jaar staan er nog ten minste 12 in de planning om te openen. Voor meer informatie, foto’s en een video van de opening kunt u kijken op http://www.scientologynews.info/