maandag 15 februari 2010

Mensenrechten en gelukkig leven beheersen Amsterdamse straatbeeld


Amsterdam - Op zaterdagmiddag 13 februari zag het Amsterdamse straatbeeld er even heel anders uit. Honderden voorbijgangers liepen met groene boekjes in hun hand die waren uitgedeeld door leden van de Scientology Kerk. Zij deelden de folders uit in het kader van hun “Manifestatie voor een betere samenleving” en hopen zo een wereld te creëren van vertrouwen, eerlijkheid en respect.

“Je hoeft amper de krant open te slaan om overspoeld te worden met negativiteit: Een aardbeving in Haïti, messteken in Den Haag, familiedrama op IJburg waar een man zijn 2-jarige dochter ernstig verwond om vervolgens zelfmoord te plegen, drugshandel en het gaat maar door. Het wordt onderhand haast normaal gevonden dat dit soort dingen aan de lopende band gebeuren, maar daar zijn wij het niet mee eens. Met deze manifestatie willen we laten zien dat het wel degelijk anders kan,” aldus de woordvoerster van de Scientology Kerk Amsterdam.

De boekjes die werden uitgedeeld zijn geschreven door L. Ron Hubbard en dragen de titel: “De weg naar geluk”. Hoe de betogers dit denken te bereiken blijkt uit de volgende quote. “Iemand kan het gedrag van degenen om hem heen beïnvloeden. De kiezelsteen die in de poel wordt gegooid kan rimpels maken die tot de verste kust reiken.”
Naast bovengenoemde exemplaren, zijn er ook nog boekjes uitgedeeld over de mensenrechten. In Amsterdam zijn er inmiddels al tienduizenden exemplaren van beide boekjes verspreid.