dinsdag 5 juni 2012

Scientology in de Maatschappij



De Stichting ‘de Weg naar een Gelukkig Leven’ is ooit opgericht om iets te doen aan het verval van normen en waarden en bijbehorende stijging in criminaliteit. Dit doet zij door het seculiere boekje ‘de Weg naar een Gelukkig Leven’ te verspreiden. Dat boekje is geschreven door de grondlegger van Scientology en is inmiddels ook verfilmd. Op de Amsterdamse televisie is dit jaar de verfilming uitgezonden. Tevens zijn er op verschillende locaties vele exemplaren van het boekje verspreid en heeft de groep diverse schoonmaakacties gehouden om zo zelf het goede voorbeeld te geven.

Drugspreventie
Uit de drugspreventie activiteiten van de kerk is de groep ‘Geen Drugs, Wel Leven’ ontstaan. Zij hebben dit jaar vele informatie-acties gehouden in verschillende plaatsen door heel Nederland. Ook werden er lezingen gehouden. Totaal zijn er ruim 10.000 drugspreventie boekjes uitgedeeld.
De drugspreventie clipjes van de organisatie zijn afgelopen jaar honderden keren vertoond op verschillende lokale televisie stations, waaronder RTV Noord-Holland. Maar de grootste actie van dit jaar was in samenwerking met afkickkliniek Stichting Narconon. Samen hebben ze voor de tweede maal een Anti-Drugs Marathon gedaan, ditmaal rennend van Leeuwarden tot Maastricht. Onderweg zijn ze onder andere bij 16 burgemeesters en wethouders langs geweest om hen te informeren over het belang van voorlichting over de gevaren en gevolgen van drugs.

Jongeren voor Mensenrechten is een stichting die zich ten doel stelt de 30 mensenrechten die door de Verenigde Naties in 1948 zijn ondertekend bekend te maken. Dit gebeurt onder andere op evenementen zoals Bevrijdingsdag, tijdens de aankomst van de vrijheidstrein in Leeuwarden, op bijeenkomsten van andere organisaties en door materiaal beschikbaar te stellen voor leerkrachten. Op deze manier kunnen jongeren op een eenvoudige manier meer realiteit krijgen op de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens.