donderdag 7 juni 2012

Nieuwe ideale scientologykerken over de hele wereld


De Scientology Kerk is internationaal gezien bezig met de opening nieuwe zogenaamde "Ideale Scientology Kerken" in grote steden over de hele wereld. Afgelopen weekend is de vierde Ideale Scientology Kerk van dit jaar geopend, de Scientology Kerk Orange County. Eerder dit jaar waren Cincinnati, Sacramento en Hamburg al aan de beurt. Er staan nog minstens 10 andere steden op het programma om dit jaar open te gaan.

Sacramento
                                                                                                             
Cincinnati
                                                                                                           
Hamburg
                                                                                                            
Orange County
          
Deze kerken zijn ingedeeld geheel volgens de visie van L. Ron Hubbard, de grondlegger van de Scientology religie. Ze verschaffen niet alleen ideale faciliteiten om Scientologen ten dienste te zijn bij hun reis naar meer spiritueel bewustzijn en vrijheid, maar bieden ook een plek aan de omgeving, zodat er samengewerkt kan worden met mensen van verschillende denominaties om een betere maatschappij te krijgen. Hier worden bijvoorbeeld initiatieven op het gebied van mensenrechtenonderwijs of drugsvoorlichting gecoördineerd.

De eerste Scientology Kerk werd in 1954 in Los Angeles opgericht. Sindsdien is de Scientology Kerk gegroeid to een organisatie met meer dan 10.000 kerken, missies en groepen in 167 landen.