donderdag 4 augustus 2016

Nog een Scientology Kerk geopend in Harlem, New York

Afgelopen weekend opende de nieuwe Ideale Scientology Kerk Harlem tegelijk met haar gemeenschapscentrum de deuren. De openingsceremonie begon met live entertainment, vervolgens spraken hoogwaardigheidsbekleders de aanwezigen toe en tot slot sprak religieus leider David Miscavige over deze nieuwe kerk in Harlem.

Vorige week opende er al een nieuwe ideale kerk in Boedapest en het afgelopen jaar opende er verder nog kerken in Atlanta, Milaan, Tokyo, Colombia en Basel. Het afgelopen decennium zijn maar liefst 50 van dit soort kerken geopend. De religie groeide in de afgelopen 10 jaar dan ook meer dan in de eerste 50 jaar tezamen.

Harlem is een wijk in New York en al generaties lang is deze wijk het spirituele centrum van het Afro-Amerikaanse en Caribische leven in de Verenigde Staten. Trends in muziek, dans, poëzie en kunst komen regelmatig voort uit deze plek net ten noorden van New York's Central Park.

De Scientology kerk en haar vrijwilligers waren al jaren actief in Harlem. Ze werkten op geletterdheid-programma's, drugspreventie, bewustzijn van de mensenrechten en het onderwijs van algemene normen en waarden. Het zojuist geopende gemeenschapscentrum herbergt nu al deze activiteiten.

De heer Miscavige zei hierover: "Dit nieuwe Gemeenschapscentrum vertegenwoordigt niet alleen een aanbod om te helpen, maar eerder, onze plicht en het recht om te helpen. Want het maakt niet uit wat ons als individu uniek maakt, we zijn als mensheid allemaal met elkaar verbonden. En ja, er is geen ontkomen aan het feit dat ieders lijden ook ons ​​lijden is. En, dat niemand van ons vrij kan zijn tenzij we allemaal vrij zijn. Als je dat helemaal volgt, dan wordt het niet minder dan onze ongeschonden plicht om menselijkheid tentoon te spreiden aan elke levende ziel. En daardoor te blijven geloven in de mensheid, "zei de heer Miscavige.

Naast Miscavige waren er nog andere gasten aanwezig die de duizenden Scientologen verwelkomden in hun nieuwe locatie, waaronder New York State raadslid Robert Rodriguez; Rev. Johnny Ray Youngblood, landelijk bekende minister en Senior Pastor bij de Mt. Pisgah Baptist Church; Rev. Joseph Jones, Human Rights Ambassador & 70 Precinct Clergy Raadslid, New York; en de heer Raphael Benavides, President, East Harlem Merchants Association.

De impact die Scientology heeft op de strijd voor mensenrechten werd duidelijk tijdens de toespraak van dominee Joseph Jones: "We zijn hier vandaag om te laten zien dat we erin geloven  om onze eigen toekomst te bouwen. En het is een toekomst met die term: 'Mensenrechten'. Uw programma omtrent de mensenrechten is een verhaal op zichzelf. Het is een niet te stoppen trein die raast in de richting van vrijheid en rechtvaardigheid. Immers, uw inzet voor de rechten van de mens komt voort uit de inspiratie de uiteindelijk komt van visionair, L. Ron Hubbard. En daaruit komt voort dat de menselijke geest nog steeds onze grootste bron is - verenigd voor een bepaald doel is er niets dat het kan verslaan.

"En dus in het licht van wat we vandaag vieren, laat Harlem en heel New York City samenkomen in de naam van het bereiken van onze meest waardevolle doelen in het verdedigen van onze mensenrechten in deze grote stad op aarde."

Na de toespraken trok David Miscavige, vergezeld door de hoogwaardigheidsbekleders, aan het touw waardoor de linten van de nieuwe Ideale Kerk en het Gemeenschapscentrum officieel openden terwijl de menigte scandeerde, 'Harlem, Harlem, Harlem. "

De nieuwe Harlem Ideale Org biedt bezoekers een introductie tot Dianetics en Scientology, te beginnen in het Public Information Center. De displays, met meer dan 500 films, presenteren de overtuigingen en praktijken van de Scientology religie en het leven en de erfenis van oprichter L. Ron Hubbard.

Het Informatie Centrum biedt ook een gedetailleerd overzicht van de vele door Scientology gesteunde humanitaire programma's. Deze omvatten een wereldwijde mensenrechten initiatief in het onderwijs; een verregaande drug onderwijs-, preventie- en revalidatieprogramma; een wereldwijd netwerk van geletterdheid en leercentra; en het Scientology Pastoraal Werkers programma.

Harlem's Ideale Org beschikt ook over een kapel die gebruikt wordt voor Scientology kerkelijke bijeenkomsten, met inbegrip van zondagsdiensten, bruiloften en naamgevingsceremonies, evenals een groot aantal maatschappelijke evenementen open voor leden van alle gezindten. De faciliteit omvat verder meerdere vergaderzalen en klaslokalen, in aanvulling op een hele verdieping gewijd aan Scientology auditing (spirituele counseling).