dinsdag 1 februari 2011

Officiële opening Scientology Kerk Melbourne—eerste Ideale Scientology Kerk in Australië

Januari 2011 zal voor de Scientology religie in Australie een memorabele maand blijven dankzij de opening van haar nieuwe kerk in Melbourne.

Duizenden Scientologen, hoogwaardigheidsbekleders en gasten uit het hele land vierden afgelopen weekend een mijlpaal voor de Scientology religie – de opening van de eerste Ideale Scientology Kerk in Australie.
Auntie Joy Murphy Wandin, stamoudste van het Wurundjeri volk, begon de wijding van het nieuwe gebouw met een “welkomstceremonie”, waarmee ze de Scientologen in het land van haar voorouders verwelkomde. Daarna trad Kate Ceberano op, zij is al eerder in de prijzen gevallen als zangers en is tevens een Scientoloog uit Melbourne.

David Miscavige, geestelijk leider van de Scientology religie, was special afgereisd naar Melbourne om op te treden als gastheer. Hij prees de Australische Scientologen voor alles wat ze bereikt hadden en wat uiteindelijk in deze nieuwe kerk heeft geresulteerd.

Miscavige sprak ook over de bijzondere plaats die Melbourne inneemt in de geschiedenis van Scientology aangezien oprichter Ron Hubbard in 1959 zelf naar Melbourne was afgereisd om daar lezingen te geven aan de groeiende gemeenschap van Scientologen.

Daarna waren er een aantal hoogwaardigheidsbekleders die hun dank uitspraken naar aanleiding van het werk van de kerk voor de samenleving. Dit werd gedaan door Gary Bouma (professor sociologie), Robert Doyle (burgemeester van Melbourne), Paul Giuliano (raadslid), Justin Madden (Kamerlid) en Uncle Bob Randall (winnaar van de prijs “Indigenous Person of the Year”).

Burgemeester Doyle prees de actieve rol van Scientologen in de gemeenschap en zei: “Vandaag is het een historische dag voor Scientology. Het gebouw dat jullie nu voor je zien is de eerste in haar soort voor Australië en tevens een wedergeboorte voor dit historische gebouw in Melbourne. Dit is een unieke ruimte en ik hoop dat dit meer samenwerkingsverbanden in de samenleving schept.”

Paul Giuliano, raadslid van Moonee Valley, verwelkomde de leden van de kerk in zijn deel van Melbourne. “Ik weet dat ik namens velen spreek als ik jullie bedank voor het herstel van dit geliefde monument. Ik zou me geen betere beheerder voor de geest kunnen halen dan de Scientology Kerk.”

Voor kamerlid Justin Madden was de opening een weerzien van zijn oude Universiteit, die voor de Scientology Kerk in dit gebouw zat. Hij prees de kerk voor het behoud van het historische karakter van het gebouw, maar ook voor hun activiteiten op het gebied van ongeletterdheid en drugsvoorlichting: “Jullie werken er onzelfzuchtig aan om manieren te vinden om de samenleving te verbeteren. Jullie zetten een waar voorbeeld neer voor de omgeving door jullie programma’s, een voorbeeld waar ik anderen op zal wijzen om het te volgen.”

Mensenrechtenactivist Bob Randall, bedankte de kerk en haar vrijwillig geestelijken voor hun inzet voor de oorspronkelijke bewoners van Australie: “De Scientology Vrijwillig Geestelijken kwamen naar mijn land en ze gaven ons hoop dat we om kunnen gaan met onze problemen en dat we een verschil kunnen betekenen in de toekomst. De samenwerking was leuk en ik kijk er naar uit om die relatie voort te zetten. Namens mijn hele volk wil ik jullie bedanken.”

Melbourne is altijd belangrijk geweest voor de Scientology religie. Een aantal maanden na de uitgave van Dianetics, een leidraad voor een gezond verstand, werd de eerste Dianetics groep geopend in Australie en in 1955 opende de eerste kerk haar deuren in Melbourne.

Ook Australie lag Hubbard aan zijn hart. Hij is er ooit begonnen in dienst van de Amerikaanse Marine tijdens de tweede wereldoorlog. Luitenant Hubbard leidde daar toen de organisatie van de bevrijding van geallieerde troepen die vastzaten op de Filippijnen.

De Scientology Kerk in Melbourne is de eerste Ideale Organisatie in Australië. Dit is een concept dat grondlegger Hubbard heeft beschreven en in deze vorm vertegenwoordigt een Scientology kerk werkelijk wat Scientology voor haar leden en voor de samenleving kan betekenen, vandaar het woord ideaal.

Bij binnenkomst is er een groot display met meer dan 450 informatieve films, waarin het gedachtegoed van Scientology wordt uitgelegd, het leven van grondlegger Hubbard wordt verbeeld en een idee wordt gegeven van alle programma’s die de Scientology Kerk heeft om aspecten uit onze maatschappij te verbeteren.

Dankzij de toewijding van David Miscavige, geestelijk leider van de Scientology kerk zijn er sinds 2003 drieëntwintig van die Ideale Organisaties geopend, waaronder in Johannesburg, Londen, Berlijn, Washington, Rome, New York, Madrid, Brussel en Mexico. Er zijn nog zestig Ideale kerken die in de ontwerp of verbouwfase zitten.

De Scientology religie is ontstaan op basis van de werken van schrijver en filosoof L. Ron Hubbard. In 1954 werd in de Verenigde Staten de eerste Scientology Kerk opgericht en vandaag de dag zijn er meer dan 9.000 kerken, missies en groepen met miljoenen leden in 165 landen.